email public shopping_cart 0
Alışveriş sepetini seçin

Kullanıcı hesabınızın alışveriş sepetinde zaten ürünler var. Hangi alışveriş sepetini saklamak istersiniz?

Küçük ama sağlam: RFID etiketinde tüm önemli sensör bilgileri bulunur ve bu bilgiler sert ortam koşullarında dahi daima okunabilir.

Zorlu koşullarda dahi okunabilir

VEGA sensörleri RFID etiketiyle geleceğe doğru güvenle ilerliyor

Cihazların üzerindeki çizilmiş, ezilmiş ya da aşınmış yerler: En zorlu çevresel koşullar ve sıcaklıklar altında yıllarca güvenilir performanslar gösteren seviye sensörlerinin uzun yıllar boyunca kullanıldığını üzerlerindeki izlerden anlayabiliriz. Sensörlerin eskimiş yüzeylerine ya da solmuş tip etiketlerine rağmen her yerde ve her zaman tanımlanabilmesi ve seri numarasına kadar geriye dönük olarak takip edilebilmesi için, artık PRO serisi VEGA sensörlerinin RFID etiketleri var.

RFID (Radio-Frequency Identification), yeni bir kavram değil, buna rağmen Radyo Frekansı ile Tanımlama teknolojisi endüstri tesislerinde kullanılan sensörleri tanımlamanın en modern yolu.

RFID etiketlerinin verileri kaydeden bir mikroçipi vardır. Yazılabilen bu çipler, temassız okunabilir ve aynı zamanda zorlu hava koşullarına, hızlı değişen sıcaklıklara ve yıllar boyunca güneş ışığına maruz kalsalar dahi uzun yıllar boyunca bozulmadan işlevlerini getirirler. Bu özellikleri ile diğer etiketleme teknolojilerinden çok daha üstündürler. VEGA Ürün Yöneticisi Stefan Kaspar da bu üstün kaliteden gayet memnun: “RFID teknolojisi, delikli etiketlerin veya barkodların yerini alıyor, özellikle açık havada yer alan kurulumlar için ideal bir çözüm. İster geniş alanlı bir kimya parkında, ister petrol ve gaz endüstrilerinde olsun: RFID etiketi olan sensörlerimiz, uzun yıllar boyunca sahada kullanıldıktan sonra geriye dönük olarak takip edilebiliyor.”

Evrensel bir standart
Sensör etiketlemesi yalnızca müşterilerin gereksinimlerine cevap vermek amacını gütmüyor. Aynı zamanda uluslararası düzeyde geçerli IEC 61406 standardının ve DDCC’nin (Digital Data Chain Consortium = Dijital Veri Zinciri Konsorsiyumu) bir ürünü. DDCC, tesis işletmecilerinin, hizmet sağlayıcıları ve proses otomasyonu için makine ve bileşen üreticilerinin bir araya gelerek kurduğu, üç yıldan beri faaliyet gösteren bir birliktir. Stefan Kaspar açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Dijital Veri Zinciri Konsorsiyumunun bir üyesi olarak geniş kapsamlı bir veri alışverişi oluşturmak ve endüstri çapında bir standart geliştirmek için birçok şirketle birlikte çalışıyoruz. Konsorsiyumun vizyonu son derece net: Tüm paydaşlar arasındaki bilgi alışverişinin ve bilgiye erişiminin gelecekte bir cihazın çalışma ömrü boyunca daha kolay hale getirilmesi.” Bir bileşenin ardında hangi cihaz, hangi üretici olduğuna bakılmaksızın, kullanıcısının gelecekte, normal bir fotoğraf uygulaması ile tip plakasındaki QR kodunu tarayarak veya RFID etiketini okuyarak, cihazın niteliklerini net bir şekilde tanımlayabilmesi ve buna ait belgelere erişebilmesi istenmekte.

Dijital ikiz

Erişilmek istenen hedef henüz uzak, ancak şu andaki ID çözümü ile hedefe doğru büyük bir adım daha atıldı. Stefan Kaspar bundan sonrası için şöyle konuşuyor: “O anda bir tesisin neresinde olursanız olun: Gelecekte, tek bir tıklama ile bulunduğunuz her yerden sensör ID’sine erişmek mümkün olacak ve oradan doğrudan dijital ikizine ulaşılabilecek. Dijital ikizde, cihazın dokümantasyonundan parametrelendirmesine, periyodik testlerine, onarım ve geri dönüşüm bilgilerine kadar cihazın tüm çalışma ömrü boyunca toplanmış olan önemli bilgiler bulunur.” VEGA sensörlerinin RFID etiketi, dijital ikize giden yolda atılan ilk adımdır.

Ölçüm noktasının etiketlenmesi

RFID etiketi, istendiğinde müşterinin kendi sağladığı bir ölçüm noktası etiketi ile de tanımlanabilir. Spesifik, açık ve net bir etiketleme, kullanım hatalarının önlenmesine ve yönlendirilmeye yardımcı olur. Stefan Kaspar açıklamalarını, “RFID etiketi bu şekilde, bakım çalışmalarından servise kadar tesis işletimini daha verimli ve daha güvenli hale getiriyor,” diyerek sonlandırıyor. RFID etiketleri şu anda VEGAPULS 6X radar seviye sensörlerinde mevcuttur, bundan sonra diğer tüm PRO cihazları için de kullanılmaya başlanacaktır.

Bilgi:

Şirket

VEGA Grieshaber KG, 1959 yılından beri yenilikçi seviye ve basınç ölçüm teknolojileri üretmektedir. Radar sensörler alanında dünya pazarlarında lider olan şirket, yeni teknolojiler üzerinde araştırmalar yürütmekte ve geliştirmektedir. İçme suyu tedariki, enerji üretimi ve ilaç endüstrisi gibi çeşitli sektörler için öncü sensörler üretmektedir. VEGA’nın yaklaşık 1200’ü Almanya’nın Schiltach kasabasında olmak üzere, dünya çapında 2400’ün üzerinde çalışanı vardır. VEGA, 80’den fazla ülkedeki yavru şirketleri ve satış ortaklarıyla faaliyetlerini dünya pazarlarında başarıyla sürdürmektedir.

İletişim kurulacak kişiler

Christoph Wöhrle